Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Індії в прямому ефірі застрелили експолітика-мафіозі та його брата

  • 17.04.2023, 08:30
  • 1 258

В ніч на суботу, 15 квітня, колишнього індійського політика Атіка Ахмеда, засудженого за викрадення людини, застрелили в прямому ефірі разом з його братом

Вбивство в ефірі. Скрін з відео
Вбивство в ефірі. Скрін з відео

Крім того, за кілька днів до цього поліція застрелила сина-підлітка Ахмеда.

Про це пише BBC.

Десятки кримінальних справ, включаючи викрадення, вбивство та вимагання, були зареєстровані проти Атік Ахмеда за останні два десятиліття. У березні цього року місцевий суд засудив його та ще двох осіб до довічного ув’язнення у справі про викрадення.

Натомість раніше Ахмед заявляв про загрозу його власному життю з боку поліції.

На відео видно, як Ахмед і його брат Ашраф, обидва в наручниках, спілкуються з ніби-то журналістами по дорозі на медичний огляд за кілька секунд до того, як їх обох було вбито.

Насправді на них напали троє чоловіків, які лише видавали себе за журналістів. Чоловіків розстріляли з близької відстані у місті Праяградж в штаті Уттар-Прадеш.

Після вбивства Атіка Ахмеда і його брата Ашрафа зловмисники швидко здалися поліції. Один із них скандував «Джай Шрі Рам», або «Хай живе Господь Рам» — гасло, яке стало бойовим кличем індуїстських націоналістів у їхній кампанії проти мусульман.

BBC зазначає, що після інциденту головний міністр штату Уттар-Прадеш Йогі Адіт'янат наказав розпочати судове розслідування вбивств і заборонив масові зібрання.


Джерело: BBC

Схожі новини