Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко везе на фронт чергову партію техніки для десантників, морпіхів та артилерії

  • 12.04.2023, 17:15
  • 1 145

Чергова партія техніки від Фонду Порошенка та волонтерів ГО «Справа Громад» вирушає на фронт. Як повідомив Петро Порошенко, ця допомога призначена для бригад ДШВ, морської піхоти та артилерії

Допомога ЗСУ. Фото: Європейська Солідарність
Допомога ЗСУ. Фото: Європейська Солідарність

«Всі бригади, куди ми вирушаємо, зараз ведуть активну бойову підготовку — з великою вірогідністю, вони будуть задіяні у нашому контрнаступі», — зазначає Порошенко.

У війська передають 9 вантажівок DAF, два переобладнані кунги, а також 5 побутових комплексів. У таку погоду, як зараз, каже Порошенко, можливість для бійців на передовій помитися в гарячій воді, випрати і посушити речі особливо цінна.

Загалом Порошенко з волонтерами вже виготовили для бригад ЗСУ 24 таких комплекси. «Тут є і пральні машини, і сушилки, і котел, і генератор, і підігрівачі, і ємності на півтори тони води», — показує п’ятий Президент.

Також військовим везуть генератори, Старлінки, шини та чимало іншого спорядження. Порошенко зазначає: кожна партія техніки, яку практично щотижня передають у війська — це місяці попередньої роботи і підготовки. Вартість цієї техніки — 15 мільйонів гривень. На черзі, каже Порошенко — нова партія БПЛА Poseidon: «сьогодні це чи не єдині безпілотники, які у будь-яку погоду, вдень і вночі, незалежно від застосування російських засобів РЕБу, забезпечують наших артилеристів, наших десантників надійною і ефективною інформацією, яка дозволяє знищувати орків».

Схожі новини