Передплата 2024 «Добрий господар»

Звинувачення проти Трампа: наступне засідання за його присутності планують на грудень

  • 05.04.2023, 09:15
  • 887

Трампа звинуватили у фальсифікації ділової документації Нью-Йорка та «хабарях», які експрезидент заплатив іншим за мовчання

Дональд Трамп. Фото: Європейська правда
Дональд Трамп. Фото: Європейська правда

Про це повідомляє Європейська правда.

45-ий президент США Дональд Трамп вчора прибув до окружного суду Манхеттена штату Нью-Йорк, де йому, оголосили кримінальне обвинувачення.

«У 2006 році, порноакторка Стормі Деніелс зустрілася з Трампом на благодійному гольф-турнірі й він заплатив їй за секс у готелі біля курортного озера Тахо. Прокурори вважають, що у жовтні 2016 року, у розпал президентської кампанії, порноактриса отримала в рамках угоди про нерозголошення принаймні $ 130 тисяч, які насправді були призначені на фінансування передвиборчої кампанії Трампа», — йдеться у повідомленні.

На засіданні суду Трампу зачитали обвинувальний акт, який, за даними американських ЗМІ, містить 34 пункти обвинувачення.

В обвинувальному акті вказують три епізоди, в яких його обвинувачують:

  • колишньому швейцару готелю Trump Tower через підставну компанію було заплачено 30 тисяч доларів, щоб він не розповів про нібито позашлюбну дитину Трампа;
  • неназваній жінці через ту ж компанію було заплачено 150 тисяч доларів, яка стверджувала, що мала сексуальні стосунки з Трампом (з обставин, які описуються в обвинуваченні, випливає, що йдеться про модель Playboy Карен Макдугал);
  • юридичний радник Трампа за 12 днів до президентських виборів переказав 130 тисяч доларів адвокату порноакторки через підставну компанію (ймовірно, йдеться про Майкла Коена та Сормі Деніелс).

Експрезидент США не погодився з жодним із пунктів, після чого був звільнений з-під арешту й покинув залу суду. Він вважає, що ці звинувачення — політичне переслідування з боку адміністрації президента Джо Байдена.

Наступне засідання за особистої участі Трампа планується 4 грудня 2023 року.

У юридичної команди експрезидента є час до 8 серпня підготувати свої клопотання, на які сторона звинувачення має відреагувати до 19 вересня.

Усі ці обвинувачення — це кримінальні правопорушення найменшого ступеня тяжкості за законодавством Нью-Йорка, за кожне з яких загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Схожі новини