Передплата 2024 «Добра кухня»

Ще один фігурант справи Злочевського отримав умовний термін: про кого йдеться

  • 29.03.2023, 09:45
  • 659

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) засудив за хабарництво колишнього менеджера газовидобувної компанії Burisma Group Андрія Кічу, однак звільнив його від тюремного ув’язнення

Фото: умовне
Фото: умовне

Водночас Кіча має переказати 100 млн грн на «Армію дронів», повідомила у вівторок, 28 березня, Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та одним з колишніх керівників групи компаній, афілійованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів часів президента Януковича. Відповідно до угоди суд визнав колишнього менеджера компанії Burisma Group винуватим у пособництві в наданні неправомірної вигоди особі, яка займає особливо відповідальне становище, за вчинення нею дій в інтересах третьої особи з використанням наданої їй влади, за попередньою змовою групою осіб», — сказано в повідомленні.

За вироком суду Кічі призначено ув’язнення на 5 років, але суд звільнив його від відбування призначеного покарання з випробувальним терміном один рік.

За умовами угоди, Кіча зобов’язаний співпрацювати зі стороною обвинувачення, а також впродовж 5 днів після затвердження угоди про визнання винуватості перерахувати 100 млн грн на спеціальний рахунок у Фонд United 24 на спільний проект Генштабу ЗСУ, Держспецзв’язку та Міністерства цифрової трансформації «Армія дронів».

Схожі новини