Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кредобанк очолив рейтинг надійності банківських депозитів за версією агентства «Стандарт-Рейтинг»

  • 28.03.2023, 16:36
  • 734

Кредобанк очолив підсумковий рейтинг надійності депозитів українських банків за 2022 рік, який проводить рейтингове агентство «Стандарт-рейтинг».

При розрахунку рейтингу аналітики агентства взяли до уваги насамперед те, що за 2022 рік Кредобанк зберіг великий запас достатності капіталу і ліквідності. Зокрема, станом на 1 січня 2023 року банк сформував істотний запас за нормативом регулятивного капіталу (Н2): при нормативі не менше 10% банк підтримував значення нормативу на рівні 21,63%. Також було враховано прибуткову діяльність банку (прибуток за 2022 рік — 142,416 млн. грн) та його істотний комісійний (514,5 млн. грн.) та процентний (2,196 млрд. грн.) дохід.

«Кредобанк працює на ринку України вже 33-й рік, стабільно виконує свої зобов’язання та зберігає довіру клієнтів. Банк пропонує вигідні депозитні пропозиції для роздрібних клієнтів у гривні та іноземній валюті. Нещодавно банк впровадив депозит у польських злотих, який на сьогодні є єдиною пропозицією для цієї валюті в Україні та має найвищу відсоткову ставку серед вкладів в іноземній валюті»,— говорить голова правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

Тридцять дев’ятий «Рейтинг надійності банківських депозитів» агентства «Стандарт рейтинг» оцінювався за моделлю CAMEL. За підсумками 2022 року до переліку банків з найнадійнішими депозитами за версією агентства увійшло 12 банків України. Під час формування рейтингу аналітики агентства враховували капітал банків, якість їхнього кредитного портфелю, ліквідність, дохідність та масштаб діяльності.

Кредобанк у 2023 році залишається на провідних позиціях у рейтингах медійної та експертної спільнот України. На початку березня 2023 року Кредобанк увійшов до ТОП-5 рейтингу стійкості банків України за версією порталу «Мінфін», а в лютому цього року банк піднявся на дві позиції та увійшов до ТОП-10 в ренкінгу фінансової надійності банків України від YouControl за підсумками четвертого кварталу 2022 року.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує роздрібних клієнтів та малий і середній бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм із мінімальними відсотками. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини