Передплата 2024 «Добра кухня»

Захід не зміг зрозуміти, що путін готується до війни, — експрезидент Франції

  • 26.03.2023, 13:47
  • 626

У 2014 році західні держави не були готові до жорстких санкцій проти росії. Європа була розділена щодо відносин з рф

Джерело: Frankfurter Allgemeine Zeitung
Джерело: Frankfurter Allgemeine Zeitung

Про це сказав експрезидент Франції Франсуа Олланд в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Міжнародне співтовариство в цілому, особливо США і Європа, яка, за загальним визнанням, була розділена щодо відносин з росією володимира путіна та санкцій, які будуть запроваджені, не були достатньо рішучі. Разом з Ангелою Меркель наша мета полягала в тому, щоб запобігти війні. Припинення вогню, досягнуте в Мінську в 2015 році, обмежило кількість жертв. Однак Захід не зміг зрозуміти, що путін готується до війни», — сказав Олланд.

За словами Олланда, путін увесь цей час розраховував на слабкість Заходу. Він думав, що політична слабкість і розбіжності в ЄС спонукають до м’якої відповіді на вторгнення в Україну.

Він вважав, що відступ Америки зі світової арени, який почався з Обами, закінчиться тим, що Трамп його прискорить, і симптомом цього стала катастрофа в Афганістані, яку підтвердив Байден. Ось так минулого року путін помилково вважав, що може піти в наступ.

Він також вкотре наголосив, що Мінські домовленості дали Україні час для зміцнення своєї армії, і це дозволило у 2022 році зламати плани російського агресора.

Схожі новини