Передплата 2024 «Добрий господар»

Кредобанк увійшов до ТОП-5 рейтингу стійкості банків України за версією порталу «Мінфін»

  • 08.03.2023, 12:26
  • 886

Кредобанк посів четверте місце у рейтингу стійкості українських банків за підсумками четвертого кварталу 2022 року від фінансового порталу «Мінфін». Першу п’ятірку цього рейтингу сформували банки з іноземним капіталом

У рейтингу від фінансового порталу «Мінфін», який проводиться щоквартально, оцінюється діяльність банків на підставі інформації з відкритих джерел. До рейтингу увійшли 33 українських банки, які мають портфелі роздрібних депозитів від 1 млрд гривень. В ході оцінювання фінансові установи отримують бал від 1 до 5 залежно від показників, що характеризують їхню стійкість до стресу та лояльність вкладників: якості активів, ліквідності, можливості зовнішньої підтримки, приросту вкладів та платіжної репутації. У цьогорічному рейтингу Кредобанк також увійшов до першої п’ятірки банків, яким би довірили власні кошти експерти дослідження — представники компаній ICU, IBI Rating, Експерт-Рейтинг, а також фінансовий експерт порталу «Мінфін».

"Наші позиції в рейтингах вкотре підтверджують надійність і стабільність Кредобанку як комерційного банку з іноземним капіталом, який входить до фінансової групи PKO Bank Polski, що є додатковим аспектом безпеки для наших клієнтів. За підсумками 2022 року кошти клієнтів Кредобанку склали 33 млрд. гривень, а чистий прибуток склав 142,4 млн. гривень. Кредобанк надійно функціонує як один із системних банків України, більшість його відділень може працювати без світла та зв’язку. Основними пріоритетами банку на поточний рік є нарощення кредитування бізнесу завдяки програмам міжнародних гарантій, а також розвиток цифрових каналів обслуговування", — говорить голова правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

Кредобанк у 2023 році залишається на провідних позиціях у рейтингах медійної та експертної спільнот України. У лютому 2023 року банк піднявся на дві позиції та увійшов до ТОП-10 в ренкінгу фінансової надійності банків України від YouControl за підсумками четвертого кварталу 2022 року. Наприкінці 2022 року Кредобанк очолив трійку лідерів в рейтингу надійності банківських депозитів за підсумками перших 9 місяців 2022 року, який проводило рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг». На початку лютого 2023 року керівників банку було нагороджено медалями Міністерства оборони України «За сприяння Збройним Силам України» за участь у добудові Центру протимінної діяльності Міністерства оборони України.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує роздрібних клієнтів та малий і середній бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм із мінімальними відсотками. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини