Передплата 2024 «Добрий господар»

Котик ЗСУ у вашому криптогаманці: відома дата запуску першої національної NFT-колекції в Україні

  • 07.02.2023, 13:38
  • 822

В Україні з’явиться перша національна NFT-колекція із 10 000 зображень

Над її створенням працює команда UACatsDivision спільно з виданням Incrypted та платформою UNITED24.

Запуск колекції у форматі NFT запланований на 22 лютого 2023 року. Зображення будуть доступні для купівлі обмежений час.

«Ми хочемо викарбувати котів ЗСУ у вигляді NFT-колекції, яка назавжди залишиться символом нескореності та незламності українського народу», — зазначає один зі співзасновників UACatsDivision, Дмитро Курікша.

Колекція включає 10 000 зображень котів ЗСУ: журналістів, медиків, морпіхів, ТРО та інших героїв. Після покупки NFT зберігається у криптогаманці власника та може бути обміняна, подарована, перепродана в будь-який час.

Проєкт переслідує одразу кілька цілей: підвищити рівень грамотності щодо криптовалют, закарбувати символи незламності українського народу, висвітлити героїзм ЗСУ. Але головна його місія — зібрати 40 мільйонів гривень на покупку 4 морських дронів, необхідних для захисту акваторії морів.

За словами віцепрем'єр-міністра, міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, українці творять технологічну історію. Формування флоту морських дронів допоможе у розвідці, спостереженні за береговою активністю та ураженні цілей ворога.

Запуск колекції дозволить залучити світову криптоспільноту до збору коштів.

Довідка:

NFT — це унікальний цифровий сертифікат предмета мистецтва, який зберігається у блокчейні. Головні його принципи — невзаємозамінність, унікальність, обмежена кількість. Після створення він зберігається на цифровому гаманці власника. Такий сертифікат можна подарувати, продати, обміняти, колекціонувати.

Комьюніті проєкту доступно за посиланням: https://t.me/uacatsdivision