Передплата 2024 ВЗ

Львівські медики врятували життя жінці дорогою до лікарні

  • 04.02.2023, 18:15
  • 6 236

Лікарі врятували 66-річну мешканку села Жовтанці, що на Львівщині, від раптового інфаркту. Хоча початково вона звернулася до медиків зі скаргою на сильний зубний біль

Фото Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
Фото Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Як розповіли у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, пацієнтка не знала, що пронизливий біль щелеп може свідчити про інфаркт міокарда.

Сімейна лікарка амбулаторії, запідозривши цей діагноз, зробила жінці елетрокардіограму, яка підтвердила побоювання — у пацієнтки гострий коронарний синдром (інфаркт міокарда). Їй одразу викликали «швидку», яка госпіталізувала хвору до спеціалізованої лікарні інтенсивного лікування.

Уже в дорозі лікарка з медицини невідкладних станів Ірина Харченко побачила зміни на ЕКГ (електрокардіографії) — у пацієнтки виникла шлуночкова тахікардія, а тоді — фібриляці шлуночків. Водієві довелося терміново зупинити автомобіль і припаркуватися на узбіччі. Тим часом у салоні «швидкої» лікарі розпочали реанімаційні заходи.

«Наразі стан пацієнтки стабілізували — їй зробили ангіографію (рентгенологічне дослідження судин) і поставили стент. Нині жінка перебуває у палаті інтенсивної терапії», — повідомила Ірина Харченко.

Схожі новини