Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Європа має підтримати Україну, — Європрезидентка

  • 07.01.2023, 16:45
  • 697

Очільниця Європейського парламенту Роберта Мецола підтримала рішення Німеччини надати Україні бойові машини піхоти Marder, наголосивши, що зміцнення безпеки Європи залежить і від безпеки її сусідів

Роберта Мецола. Фото із мережі
Роберта Мецола. Фото із мережі

«Важливо, щоб ми продовжували підтримувати український народ — політично, гуманітарно, фінансово та військово», — наголосила вона.

Президентка Європарламенту вважає, що Європа повинна піти назустріч Україні щодо надання допомоги — це не мають робити лише Штати.

«Зміцнення нашої безпеки також залежить від зміцнення безпеки наших сусідів. Вони не будуть сильними і безпечними, якщо ми не будемо сильними і безпечними», — пояснила Мецола, додавши, що Європа повинна також посилити свою безпекову і оборонну готовність, й цього можна досягти лише шляхом створення реального безпекового та оборонного союзу, який доповнює НАТО.

Відповідаючи на критику лідера Християнсько-соціального союзу (партнера ХДС у Бундестазі) Маркуса Зьодера щодо того, що Німеччина завжди діє із запізненням і стала «самотньою людиною Європи», Мецола зазначила, що в окремих країнах-членах ЄС існують різні дебати та підходи до цього питання.

Та «треба робити те, що можна зробити. Бо у нас немає іншого вибору», сказала вона й додала, що кожна окрема країна має проявити свою відповідальність.


Джерело: DPA

Схожі новини