Передплата 2024 ВЗ

Вдар путіна: у мережі з’явилася нова гра

  • 26.12.2022, 13:45
  • 871

Граючи в Kick the Pu, кожен гравець також робить добру справу, допомагаючи військовим

Скрін гри
Скрін гри

Як йдеться в пресрелізі, в безплатній версії гри присутня реклама, більша частина доходів від якої буде відправлена на підтримку ЗСУ. А за 99 центів можна придбати преміум версію гри, всі гроші від якої також підуть на лікування бійців. Звіти про відправлення коштів будуть опубліковані в Telegram каналі розробників.

Іграшка створена командою українських IT-вців та опозиційно налаштованих білоруських програмістів, які вимушені були покинути свою країну через переслідування.

«У березні 2022 року ми вирішили зробити просту антистрес-гру в якій кожен українець зміг би познущатися з путіна. Протягом кількох днів ми зібрали команду з розробників, художників, аніматорів — білорусів та українців, які були готові допомогти реалізувати такий соціальний проєкт на безоплатній основі», — розповідає один з розробників Влад Сень. — Перша версія гри була готова вже за 3 тижні, у квітні. Тоді почався довгий та складний процес публікації додатка в App Store та Google Play. Адміністрації магазинів багато разів відхиляли завантаження додатка, пропри апеляції, яких було понад 15″.

Психологиня Ірина Тарасова з Центру соціально-психологічної підтримки та реабілітації «Therapy of win», що здійснює допомогу військовим, говорить, що даний спосіб згаяти час з користю для психічного здоров’я є актуальним саме тому, що гра передбачає ряд взаємодій користувача з антигероями, які направлені на подолання стресу.

«По-перше, через фрустрацію, як прояв накопиченої агресії у гравця на ворога, негативні емоції вивільняються на доступний вже віртуальний об'єкт гри. Важливо, що гравець відчуває себе впливовим у взаємодії з ворогом, тобто контролюючим свої емоції через опцію самому обирати персонаж, що максимально відповідає його образу накопиченої агресії, — розповідає Ірина. — По-друге, через фізичну взаємодію, що знижує рівень стресу вже звичним способом підключення тіла (стрімке натискання кнопок для якнайшвидшого „завдавання удару“ ворогу). А також через перефокус від внутрішнього на зовнішнє. Під час гри ми переносимо в безпечний простір всю накопичену злість на ворога, що вже переповнює зсередини. У такий спосіб ми звільняємо місце відчуттям, що зцілюють, вже не пов’язаним з грою, а також потрібним емоціям перемоги над ворогом, що тільки посилюють впливову позицію сили в ситуації, що склалася».

Гру можна завантажити в App Store та Google Play.

Схожі новини