Передплата 2024 «Добрий господар»

Трамваї та тролейбуси обіцяють запустити до кінця дня

Про наслідки негоди у Львові розповів на брифінгу директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець

Фото ілюстративне, автор: Роман Кайман
Фото ілюстративне, автор: Роман Кайман

До кінця дня понеділка, 12 грудня, у Львові запустять «на лінії» частину трамваїв та тролейбусів. Скільки одиниць виїде у місто, у Ратуші наразі не кажуть. Електротранспорт у місті не курсує другий день через обледеніння електромереж.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець.

«Запустимо частину електротранспорту, але з урахуванням обмежень, які нам дають енергетики (в рамках відімкнень світла. — Авт.). — У зв’язку із відімкнення світла на тягових підстанціях, у Львові щодня „на лінію“ виходило 70−80% електротранспорту. Зараз ще негода, але будемо старатися випустити ще більше».

Журналісти поцікавилися у чиновника, чому мерія не запускає по лініях електротранспорту автобуси, аби львів'яни могли вчасно добратися на роботу. Олександр Одинець поінформував, що 12 грудня додано 22 одиниці автобусів (у місцях, де не курсують трамваї та тролейбуси).

Чи отримають водії компенсацію за пошкоджені автівки?

Жертвами негоди стали 15 автомобілів. На них повалилися або цілі дерева, або масивні гілки… Олександр Одинець сказав, що автівки не мають значних пошкоджень від повалених дерев чи гілок… «Ми забрали гілки і авто поїхало з тих небезпечних місць», — пояснив чиновник. — Ніхто не звертався щодо можливого відшкодування збитків. Через негоду маємо проблему виключно із зовнішнім освітленням".

Про посипання тротуарів та доріг

«Лише за одну ніч комунальники користали 355 кубометрів піскової суміші та 65 тонн технічної солі. Щодня працює від сорока до шістдесяти одиниць снігоприбиральної техніки. Понад тисячу двірників вручну прибирають снігові замети», — підсумував Олександр Одинець.

Схожі новини