Передплата 2024 «Добра кухня»

130 тис. грн для потреб ЗСУ та 164 учасники!

У Дрогобичі відбувся відкритий чемпіонат міста з велоспорту

Головна мета турніру — збір коштів на потреби ЗСУ.

Напрочуд піднесеним вийшло цього року змагання, головним ініціатором та спонсором якого став Заслужений майстер спорту України, вихованець міської спеціалізованої школи олімпійського резерву з велоспорту «Медик» Ярослав Попович.

Той самий, який у 2001 році виграв світову першість з велоспорту серед чоловіків до 23-х років. А ще — третій призер «Джиро д'Італія» у 2003 році та найкращий молодий гонщик «Тур де Франс — 2005».

Одночасно з офіційним турніром, як інформує пресслужба Дрогобицької міськради, стартувала й неофіційна частина змагань — благодійний велопробіг вулицями міста. Тут вже, долучившись до гарної справи, своє слово сказали ГО «Вело Дрогобич» та Дрогобицька районна федерація велоспорту.

Присвячене Дню Незалежності України спортивне свято вдалося на славу. Увагу привернули не тільки велика кількість учасників, яких, за даними організаторів, було 164, а й «географія» прибулих та вік.

Свою пошану офіційному турніру та велопробігу засвідчили учасники і велотуристи з таких міст, як Київ, Одеса, Луцьк, Харків, Львів, Червоноград, Суми та багато інших.

Із сусідньої Польщі прибув 77-річний Ян Здеркевич. Йому міський голова Тарас Кучма вручив символічні подарунки. Найстаршому учаснику був 81 рік, а наймолодшому було лише 9 років. Правдиві чемпіонські результати продемонстрували вихованці «Медика» — Анастасія Сатурова, Денис Данилюк, Олег Бурас, Назар Павич, Ліза Ветриченко та Максим Вегрин.

На турнірі зібрано 130 тис. грн для потреб ЗСУ та Дрогобицької територіальної оборони. Абсолютна більшість коштів із цієї суми, 109 тис. 530 грн — внесок Ярослава Поповича. Саме стільки становить виторг за реалізовану велосипедну спортивну амуніцію, яку він привіз з Італії.

Схожі новини