Передплата 2024 «Добра кухня»

“Слуги” об'єдналися за відставку голови Рівненської облради, бо він бореться із УПЦ МП

  • 22.07.2022, 18:05
  • 948

У Рівненській облраді депутати від “Слуги народу”, “Батьківщини” та “За майбутнє” ініціюють відставку Сергія Кондрачука (“Європейська Солідарність”) з посади голови обласної ради через те, що він проти російської православної церкви

“Слуги” об'єдналися за відставку голови Рівненської облради, бо він бореться із УПЦ МП
“Слуги” об'єдналися за відставку голови Рівненської облради, бо він бореться із УПЦ МП

Про це він написав у Facebook.

«Ще вчора я повідомляв, що Рівненський міський суд зобов’язав Головне управління Нацполіції Рівненщини відкрити проти мене кримінальне провадження за позовом Рівненської єпархії РПЦ в Україні за системну боротьбу проти них як осередків «руского міра», — повідомив депутат.

«Ще вчора я звертався до колег-депутатів із закликом покласти край цій організації в нашій області та на черговій сесії ухвалити рішення про заборону діяльності релігійних організацій, центр управління яких перебуває в державі-агресорі», — додав він.

Кондрачук зазначив, що натомість сьогодні окремі депутати фракцій «Слуга народу», ВО «Батьківщина», «Сила і честь» та «За майбутнє» зареєстрували в обласній раді проєкт рішення про його звільнення.

«Причина — „через винесення на сесію питань, що розколюють суспільство“. Звісно, це точно не та реакція і підтримка, якої я очікував від колег, які кілька тижнів тому не прийшли на позачергову сесію, де ми мали розглядати питання заборони Московського патріархату. Звісно, я сподівався, що колеги зрозуміли помилковість своїх дій та на черговій сесії підтримають відповідне державницьке рішення, що лежить у площині національної безпеки. Проте є як є. Хочете звільняти — пробуйте», — наголосив голова обласної ради.

«Жодна посада не змусить мене відмовитися від своїх принципів та цінностей України і піти на угоду з тими, хто у часи страшної війни захищає московію в Україні», — зазначив представник «Європейської Солідарності».

Він подякував за підтримку, незламність та чітку проукраїнську позицію побратимам із «Європейської Солідарності», ВО «Свобода» та РПЛ (???), а також депутатам інших фракцій, які не підписалися під ініціативою своїх окремих колег про зміну керівника ради.

«Соромно, що у патріотичній, здавалося б, Рівненщині, під час такої страшної війни, ми не можемо покласти край організації, яка була міцним оплотом ворога впродовж усієї нашої незалежності. Соромно, що ця організація і досі має покровителів у найвищих владних кабінетах», — додав голова обласної ради.

Він також зауважив, що інформація про його можливе звільнення спричинить ейфорію серед духовенства та прихожан московської церкви, а за депутатів, які це ініціюють, там обов’язково помоляться кірілу.

«Не знаю, правда, що ті депутати скажуть власній совісті», — додав він.

«Я ж точно знаю, що „борітеся — поборете“. Особливо якщо за тобою люди та правда», — впевнений голова облради.

Фото із мережі

Схожі новини