Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко зустрівся прем’єром Хорватії: говорили про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

  • 01.06.2022, 13:58
  • 551

Порошенко, який зараз перебуває у Роттердамі на Саміті Європейської народної партії, обговорив із прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем перспективи надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС, а також посилення санкцій проти росії та підтримки нашої держави

Порошенко зустрівся прем’єром Хорватії: говорили про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС
Порошенко зустрівся прем’єром Хорватії: говорили про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

Про це Петро Порошенко повідомив у Facebook.

«Завжди радий зустрічі з справжнім другом України та моїм добрим другом Andrej Plenković, премʼєр-міністром Хорватії та членом Європейської народної партії. Тут, в Роттердамі, багато говорили про виклики, з якими сьогодні стикається Україна та Європа, як їм протистояти, і, звісно ж, про наші стратегічні перспективи», — пише Порошенко.

«Чітко наголосив на історичному моменті та озброїв наших адвокатів додатковими аргументами на користь того, щоб вердикт по Україні був позитивним», — наголосив Петро Порошенко.

«Докладно обговорили шляхи протистояння путінському режиму для зупинення війни та перемоги України. Привітали рішення ЄС щодо ембарго на російську нафту, та висловили переконання щодо недоцільності зупинок у процесі руйнівних санкцій проти росії», — зазначає лідер партії.

За словами Порошенка, він отримав запевнення щодо твердої єдності і солідарності з Україною в питанні надання важкої зброї: «всі розуміють, що зволікання занадто дорого коштують Україні, Європі та світу».

«Скоординували підходи до розробки комплексного „Плану Маршалла“ для післявоєнної відбудови України з акцентом на достатні фінансові ресурси та глибинні реформи в Україні. Наголошено, що війна не може і не повинна бути причиною для нездійснення перетворень. Від України очікують на збереження внутрішньополітичної єдності та стійкості, що є надійною основою і для міжнародної єдності та солідарності з нашою державою», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини