Передплата 2024 ВЗ

Прем’єр Великої Британії був на вечірці під час суворого карантину

  • 12.01.2022, 20:15
  • 826

Опозиція вимагає його відставки

Прем’єр Великої Британії був на вечірці під час суворого карантину
Прем’єр Великої Британії був на вечірці під час суворого карантину

Прем’єрміністр Великої Британії Борис Джонсон зізнався, що був на вечірці на Даунінґ-стріт, у Лондоні у травні 2020 року під час жорсткого карантину через коронавірус.

Він вибачився за таку поведінку, однак опоненти політика заявили, що тепер він повинен піти у відставку.

Про це повідомляє Reuters.

Джонсон заявив, що шкодує про свій вчинок і вважав, що зібрання було робочим заходом.

«Я знаю, яку лють вони [народ] відчувають до мене, думаючи, що правил не дотримуються ті люди, які самі їх створюють», — сказав Джонсон.

Прем’єрміністр розповів, що 20 травня 2020 року зайшов до саду одразу після 18:00, щоб подякувати за роботу співробітникам, які там організували вечірку. За його словами, він повернувся до свого офісу через 25 хвилин і продовжив роботу. Джонсон визнав, що тоді йому слід було припинити вечірку.

Лідер опозиційної Лейбористської партії Кір Стармер заявив, що Джонсон тепер має піти у відставку, і що громадськість вважає його брехуном. Він назвав виступ прем’єрміністра «жалюгідним видовищем».

«Його захист про те, що він не усвідомлював, що був на вечірці, настільки смішний, що насправді образливий для британської громадськості. Вечірка закінчена, прем’єрміністре», — сказав Стармер.

Як пише Reuters, два останні позачергові опитування громадської думки у Великій Британії довели, що більш ніж половина респондентів хочуть, щоб Джонсон пішов у відставку.

Водночас біограф прем’єрміністра Ендрю Гімсон сказав, що Джонсон навряд чи піде з посади, якщо його не змусять колеги по парламенту.

«Він буде шукати, як з цього вибратися. Він не з тих, хто йде у відставку», — сказав Гімсон.

Читайте також: Прем’єр-міністр Великої Британії всьоме став батьком

Фото ЗМІ

Схожі новини