Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ЛКП “Лев” на карантині: наразі там мешкають лише три кволі собаки

З початку січня ЛКП “Лев” (комунальний собачий притулок) закрили на плановий щорічний карантин. Дезінфекція приміщень притулку триватиме аж до 14 січня

ЛКП “Лев” на карантині: наразі там мешкають лише три кволі собаки
ЛКП “Лев” на карантині: наразі там мешкають лише три кволі собаки

Керівник ЛКП «Лев» Андрій Пінчук каже, карантин передбачає стерильність усіх приміщень, транспорту, території, а також операційного обладнання. Упродовж року в ЛКП «Лев» перебуває чимало тварин зі всієї ОТГ, які можуть бути переносниками різних інфекцій. Деякі пси, каже Андрій Пінчук, почали хворіти на… коронавірус (штам, який уражає собак).

Для цього довелося виселити усіх тварин ЛКП «Лев». Їх тимчасово роздали волонтерам на перетримку. Залишилися лише три кволі собаки, які не можуть ходити і потребують лікування.

«Попри карантин, наше комунальне підприємство буде реагувати на ургентні випадки та приймати тварин у випадку травм чи покусів, — наголошує Андрій Пінчук. — Під час карантину ЛКП „Лев“ буде продовжувати виїзди по ургентних випадках, зокрема, коли собака вагітна, травмована. Або, коли тварина когось вкусила. Така собака має бути відловлена і утримуватися в нас на карантині. Також ми обов’язково будемо виїжджати на відлов тварин, які є господарськими, але втекли, бо, наприклад, злякались феєрверку. Це важливо, аби допомогти волонтерам швидше знайти тварин».

Уточнила в Андрія Пінчука вартість карантинних робіт. Пояснив, що з міського бюджету на це не виділяють додаткових коштів.

Карантин проводять за власні гроші підприємства. Спеціальний хлор для дезінфікування коштує 500 гривень за десять літрів. Цей хлор закуповують упродовж року.

«Є спеціальні активні засоби для промивання приміщень, але їх використовують лише тоді, коли на підприємстві немає тварин, — наголошує Андрій Пінчук. — Люди повинні розуміти, що ми не притулок — тварини в нас перебувають 21 день, а далі шукаємо господарів, або випускаємо на волю. Якщо тварина хвора — лікуємо».

Читайте також: «Перший постріл у лапу, другий — у серце»

Схожі новини