Передплата 2024 «Добрий господар»

Відоме ім’я військового, який сьогодні загинув на Донбасі

  • 02.12.2021, 20:15
  • 626

1 грудня поблизу Новотроїцького Донецької області від кулі ворожого снайпера загинув український солдат Валерій Геровкін (“Гера”)

Валерій Геровкін. Фото зі сторінки 93-ї бригади у ФБ
Валерій Геровкін. Фото зі сторінки 93-ї бригади у ФБ

Про це повідомили у Facebook 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

«1 грудня 2021 року на позиціях поблизу Новотроїцького загинув солдат Геровкін Валерій Євгенович — його вбив ворожий снайпер. Трагедія сталася ввечері на спостережному посту», — йдеться в дописі.

Валерій народився 21 липня 1999 року в Краматорську, отримав середню спеціальну освіту. До лав ЗСУ вступив у вересні 2020 року, в 93 ОМБр служив майже рік.

Без сина залишилися мати Ганна й батько Євгеній.

«Він був завжди на позитиві. З ним завжди було легко знайти спільну мову. Ми могли просто зібратися, посидіти за столом, попити разом чаю, погратися в ігри на телефоні», — поділився побратим з позивним «Матрос», який був поруч з Віталієм, коли той загинув.

«Валера мріяв іти в армію давно, але хотів закінчити навчання. Знаю, що в нього була кохана дівчина — показував її фото в телефоні», — згадує побратим.

«Валерій був працьовитим та розумним хлопцем. Завжди допомагав своїм побратимам. Займався спортом — підіймав гирі. Це була його перша ротація в ООС», — зазначив сержант роти Віталій.

Читайте також: У зоні ООС поранили санітара

Схожі новини