Передплата 2024 «Добра кухня»

Богатирьовій дозволили повернутися на держдачу

  • 29.11.2021, 13:15
  • 594

Раніше РНБО її звідти виселила

Раїса Богатирьова. Фото: censor.net.ua
Раїса Богатирьова. Фото: censor.net.ua

Голосіївський районний суд Києва ухвалив рішення щодо проживання Раїси Богатирьової на держдачі. Він постановив дозволити соратниці Януковича та членам її сім'ї повернутися в будинок.

Відповідне рішення отримали у розпорядження ЗМІ.

Суд зобов'язав Будинок відпочинку «Конча-Заспа» Держуправління справами не перешкоджати Богатирьової у доступі до державної дачі.

Відомо, що 13 липня 2021 року ДУС повідомило Богатирьову про дострокове розірвання договору про користування будинком. Підставою для цього стали борги за енергію та те, що колишня міністерка самовільно встановила будинок охорони.

Поплічниця Януковича швидко погасила заборгованість та подала до суду, аби оскаржити розірвання договору. Також Богатирьова просила заборонити укладати договори на користування будинком з іншими орендарями.

Вона також повідомила, що з 2008 року вона уклала договір на будівництво будинку на території Конча-Заспи. У 2014 ДУС взяв в експлуатацію збудоване помешкання. Відповідно до договору, Богатирьова могла користуватись об'єктом протягом 25 років.

ЗМІ повідомляють, що площа будинку — 641 квадратний метр. Він належить до найвищого класу комфортності. За прайсом 2020 року, Богатирьова мала платити щомісяця 200 тисяч гривень оренди — і це без врахування комунальних послуг.

Згідно з договором, політикиня вклала у проєкт 18 мільйонів гривень, які мали вирахувати з орендної плати.

Читайте також: Смертельне коло безвідповідальності. Чому в Україні катастрофа