Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський про опалення: «Проблема існує»

  • 19.10.2021, 08:55
  • 399

Президент заявив, що з опалювальним сезоном є складнощі, але все вирішується

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це 18 жовтня заявив президент Володимир Зеленський під час інтерв'ю для ICTV.

«У нас завжди так відбувається восени, коли фермери збирають врожай, то всі політики в цей час починають сіяти паніку. Це завжди актуальний період, що держава, президент, уряд, суспільство — не пройдуть опалювальний сезон. Хочу всіх заспокоїти. Вважають, що багато важливих і своєчасних дій зробив уряд і зробила влада. На сьогодні достатньо газу для суспільства і споживачів», — зазначив президент.

За його словами, газу в Україні «не просто достатньо»: «Попри газовий дефіцит в Європі та світі, достатньо за дуже нормальними цінами у порівнянні з європейськими цінами».

«Зрозумійте, ми всі бачимо, що зараз ціна вже 2000 доларів. Якби влада не втрутилась — ціна для людей була б як мінімум 50 гривень. А так від НАК „Нафтогазу“ — близько 8 гривень. Це дуже важливий пакет, який ми запровадили вчасно», — вказав Зеленський.

Крім того, коментуючи ситуацію з надзвичайними ситуаціями у низці міст, Зеленський заявив, що «проблема існує».

«Головне тут розуміти, що ми дуже відповідально ставимось до тих питань, які є відповідальністю місцевої влади. Я вважаю, що опалювальний сезон — це відповідальність всієї влади: місцевої і центральної… Тому ми підписали меморандум, в якому є дві головні речі: НАК „Нафтогаз“ і центральна влада гарантують конкретну стабільну ціну і стабільний обсяг», — додав Зеленський.

З його слів, у цій проблемі є низка «технічних» питань: як юридичних, так і політичних, які будуть зрештою врегульовані.

Читайте також: Глава «Нафтогазу»: на опалювальний сезон газу вистачить

Схожі новини