Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чому та коли важливо використовувати генератори, як підібрати відповідні моделі

  • 18.10.2021, 12:00
  • 708

Українцям нерідко доводиться стикатися з проблемами електропостачання заміських будинків, магазинів та інших об'єктів через вимкнення електроенергії.

Причому якщо влітку для простих людей відсутність живлення просто загрожує дискомфортом (не нагріти воду в чайнику, не подивитися телевізор та ін.), то за зниження температури за вікном вимкнення не дає змоги працювати системі опалення.

Щоб розв'язати цю проблему, треба використовувати генератори. Ці пристрої є незамінними як в господарстві домовласника, так і в промисловості. Саме ці агрегати можуть забезпечити електроенергією навіть там, де її наявність технічно неможлива через відсутність ліній електропередач. Купити відповідні генераторні установки в Україні можна в магазині «220 Вольт». У каталозі на сайті https://220volt.com.ua/generatory/ кожен відвідувач зможе підібрати варіант для конкретних цілей та завдань.

Основні переваги та види генераторних установок

Є агрегати, які оснащуються бензиновими або дизельними двигунами. Резервний дизельний генератор має такі переваги в порівнянні з бензиновими моделями:

  • великий моторесурс;
  • більш тривала робота без вимкнення;
  • економічна витрата палива.

Залежно від моделі генератор запускається вручну або з кнопки. Є й автоматичні пристрої, які запускаються без участі людини. Сучасні генератори оснащені системами захисту від перевантажень, короткого замикання, низького рівня масла, а також перегріву — техніка автоматично перестає працювати, як тільки виникає одна з цих загроз.

Головні критерії вибору генераторів

Перед покупкою генератора важливо приділити достатньо уваги таким параметрам:

  • Потужність — головна характеристика пристроїв. Щоб не помилитися з вибором, необхідно врахувати сумарне споживання електроенергії всіх об'єктів, які планується під'єднати, та додати до них 10−20% про запас. Під час вибору генератора враховують номінальну потужність, яку вказує виробник. Орієнтуватися на максимальну потужність не варто, оскільки вона розраховується для короткочасних, а не постійних навантажень.
  • За типом виконання генератори поділяються на відкриті та закриті. Відкриті моделі — більш гучні, але їх простіше обслуговувати, оскільки є доступ до будь-яких механізмів пристрою. Закритий же тип — кращий у випадках, коли велике значення має тиха робота установки.
  • Охолодження генератора може бути повітряним та рідинним. Багато моделей оснащені повітряною системою охолодження. Такі генератори не можуть працювати безперервно — за кожні 4−6 годин їх необхідно вимикати. Якщо ж необхідне безперебійне джерело електроенергії, перевагу варто надати моделі з рідинною системою охолодження.

Якщо ви не можете самостійно визначитися з вибором, звертайтеся за допомогою до досвідчених менеджерів магазину «220 Вольт», які завжди готові проконсультувати своїх клієнтів із будь-яких питань.

Схожі новини