Передплата 2024 «Добра кухня»

ВАКС закрив справу проти Омеляна

  • 18.10.2021, 11:55
  • 464

Справу проти ексміністра інфраструктури щодо портових зборів закрили

Вищій антикорупційний суд (ВАКС) закрив кримінальне провадження стосовно колишнього очільника Міністерства інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це ексміністр повідомив у коментарі #Буквам.

«Сьогодні відбулося фінальне засідання суду, на якому було оголошено вирок у справі щодо 20-відсоткової знижки на портові збори. Суд визнав мене невинним та спростував усі звинувачення прокуратури», — сказав ексміністр інфраструктури.

Як повідомив Володимир Омелян, до нього звертався ОПУ з пропозицією «обійняти одну з високих посад із гарним фінансовим забезпеченням в обмін на припинення критики Зеленського та голови Офісу Андрія Ярмака».

Ексміністр заявив, що від пропозиції відмовився, після чого йому пообіцяли кримінальні переслідування. За словами Омеляна, обіцянка здійснилася: через тиждень до нього прийшло ДБР із обшуками.

Сам судовий розгляд у цій справі тривав з листопада 2020 року.

«Щодо 20-відсоткової знижки — це лише перший етап. Цей портовий збір треба і надалі знижувати, до наші порти є одними з найдорожчих у світі — вони фактично конкурують із румунськими та російськими портами», — сказав Володимир Омелян.

За словами ексміністра, таке рішення ВАКС говорить про те, що суд не став інструментом боротьби з політичними опонентами президента Володимира Зеленського.

Читайте також: На Львівському бронетанковому заводі виявили корупцію

Схожі новини