Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівський вокзал заміновано! (оновлено)

На головному Львівському залізничному вокзалі працювала кінологічна служба – шукали бомбу

Львівський вокзал заміновано! (оновлено)
Львівський вокзал заміновано! (оновлено)

15 жовтня стало відомо, що львівський вокзал заміновано. З приміщення евакуювали людей. Як повідомили «ВЗ» спецслужби, на місці працювали вибухотехніки.

Як повідомили «ВЗ» у відділі комунікації Г У Нацполіції у Львівській області, сьогодні поліцейські затримали зловмисника за неправдиве повідомлення про замінування Головного залізничного вокзалу. Сьогодні, 15 жовтня, до поліції зателефонував анонім та повідомив, що підірве приміщення Головного залізничного вокзалу у Львові.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група територіального підрозділу, спеціалісти-вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками, а також співробітники інших служб поліції Львівщини. Було евакуйовано близько 200 людей.

Правоохоронці обстежили приміщення вокзалу і прилеглу територію — жодних підозрілих предметів та речовин виявлено не було.

Протягом пів години поліцейські встановили особу зловмисника та затримали його. Ним виявився 32 — річний мешканець Хмельниччини.

"Замінував" вокзал 32-річний житель Хмельниччини. Фото Нацполіції
"Замінував" вокзал 32-річний житель Хмельниччини. Фото Нацполіції

У ході поверхневого огляду правоохоронці виявили та вилучили у нього речовий доказ — мобільний телефон, з якого він здійснив виклик.

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.

Читайте також: На Львівському бронетанковому заводі виявили корупцію

Схожі новини