Передплата 2024 «Добрий господар»

В Івано-Франківську оголосили надзвичайну ситуацію

  • 11.10.2021, 16:35
  • 7 964

У місті відсутнє постачання газу для котелень у бюджетних установах, мер Івано-Франківська оголосив про надзвичайну ситуацію через зрив опалювального сезону

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Як повідомляє ZAXID.NET, ситуація з відсутністю постачання газу виникла через суттєве збільшення цін на газ для бюджетних установ. Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив про оголошення надзвичайної ситуації.

У понеділок, 11 жовтня, у Івано-Франківську відбулося позачергове засідання комісії з ТЕБ і НС на якому обговорили ситуацію з відсутністю теплопостачання у бюджетних закладах міста.

«Заклади охорони здоров'я не мають опалення. Зараз там 18−19 градусів тепла. Попри те, що на початку року була домовленість про ціни на газ за 7−8 гривень за кубометр, а тепер виходить — за 30? А це додатково 500 тисяч грн для міського бюджету! А тепер уявіть яка ситуація в закладах освіти. Понад 10 тисяч діток, які мають навчатись в теплих і комфортних умовах! А це понад 253 тисячі кубометрів газу та понад 7 мільйонів для бюджету міста. А ще є заклади культури, бібліотеки, соціальні заклади», — повідомив Руслан Марцінків.

За результатами засідання комісія прийняла рішення визнати ситуацію, яка склалася у Івано-Франківську, надзвичайною.

Нині лікарні, школи, військові частини та інші установи вимушені закупати газ за ринковими цінами — по 35−45 грн/м3, хоча мали б це робити по 13,66 грн/м3.

На Прикарпатті про надзвичайну ситуацію через зростання цін на газ після засідання комісії з ТЕБ і НС оголосили в Калуші. Таке ж рішення ухвалили і на Закарпатті, через відмову компаній постачати газ бюджетним установам за пільговими цінами.

Читайте також: У Львові стартує опалювальний сезон

Схожі новини