Передплата 2024 «Добра кухня»

Чому афганські жінки більше не зможуть займатися спортом?

  • 09.09.2021, 09:35
  • 557

У «Талібані» заявили про намір заборонити спорт для жінок

У «Талібані», який захопив владу в Афганістані, заявили, що жінкам буде заборонено займатися будь-якими видами спорту. Про це 8 вересня сказав представник талібів Ахмадулла Васік в розмові з австралійським виданням SBS News, передає Радіо Свобода.

Свою позицію він пояснив на прикладі гри в крикет. За словами Васіка, в разі, якби жінки були допущені до цього виду спорту, їхні обличчя і тіла виявилися б відкритими для спостерігачів.

«Іслам й Ісламський Емірат не допускають цього», — заявив він. За словами Васіка, таліби згодні з тим, що жінки мають право здійснювати прогулянки в міру необхідності, проте спорт, вважає він, не є необхідним для жіночої частини населення.

У серпні Васік дав згоду на поїздку чоловічої збірної Афганістану з крикету в Австралію для участі у відбірковому матчі, який відбудеться в кінці року. Нинішня заява представника «Талібану», однак, може привести до того, що на майбутній захід не допустять афганців.

Міжнародна рада з крикету вимагає, щоб всі її повноправні члени мали національну жіночу команду, яка є умовою допуску країни на міжнародні змагання. На питання про можливість виключення афганців зі змагань в Австралії Васік сказав, що «Талібан» у жодному разі не піде на компроміс.

Читайте також: «Вихід американців з Афганістану — це пас Китаю»

Схожі новини