Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що Байден сказав Зеленському щодо вступу в НАТО

  • 04.09.2021, 20:20
  • 766

Президент США Джо Байден на зустрічі з Володимиром Зеленським у Вашингтоні повторив позицію, заявлену членами Альянсу в брюссельському комюніке червневого саміту НАТО, однак про конкретні терміни щодо членства не йшлося

Про це очільник МЗС Дмитро Кулеба розповів у інтерв’ю «РБК-Україна», повідомляє «Європейська правда».

«Президенти дійсно приділили значну увагу питанню членства України в НАТО. Американський лідер повторив позицію, заявлену членами Альянсу в брюссельському комюніке червневого саміту НАТО. Сполучені Штати підтримують євроатлантичні прагнення України. Однак про конкретні терміни мова не йшла», — зазначив міністр.

Він підкреслив, що Україна усвідомлює роль США в НАТО, а тому розраховує на допомогу американських партнерів в прискоренні євроатлантичної інтеграції України.

«Наша держава досягла значного прогресу в необхідних реформах. Американська сторона позитивно відзначила схвалення нової стратегії оборонної промисловості, засвідчила готовність до поглиблення співпраці в межах партнерства розширених можливостей та подальшого втілення трансформацій задля приведення ЗСУ до стандартів і принципів НАТО», — зазначив міністр.

Читайте також: Черговий транш МВФ для України обговорять вже у вересні, джерела

Схожі новини