Передплата 2024 ВЗ

Корупційні схеми в антиковідному фонді – міністр фінансів

  • 09.08.2021, 10:35
  • 530

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів про виявлені порушення та зловживання в антиковідному фонді. Правохоронні органи вже проінформовано

Порушення, які вже зафіксувала Держаудитслужба у Фонді боротьби з Covid-19, пов'язані з прийняттям швидких змін та освоюванням «швидких» грошей, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю «Главкому».

«Було б дивним, якби ми по всіх інших програмах знаходили порушення, а тут не знайшли, особливо враховуючи стислі строки прийняття рішень, необхідність швидкої закупки і т.д.», — пояснив урядовець.

Він зазначив, що загалом до правоохоронних органів передано 183 матеріали та поінформовано правоохоронні органи у 272 випадках. Матеріали заходів Державного фінансового контролю долучено до 136 матеріалів кримінальних проваджень та відкрито 148 кримінальних проваджень за переданими матеріалами заходів ДФК або наданою інформацією про їхні результати.

Деяким учасникам процесу доводилося скасовувати торги та розривати договори. Через участь у корупційних схемах непереливки тепер двом сотням посадовців. «У всіх випадках за наявності підстав органом державного фінансового контролю ініційовано заходи з притягнення до адміністративної відповідальності 201 посадової особи, які допустили порушення», — повідомив головний фінансист країни. Із них 175 вже притягнуто до відповідальності.

Читайте також: Уряд назвав умову, за якої пенсії українців можуть збільшитися

Схожі новини