Передплата 2024 «Добрий господар»

«Він 20 років їх бив. Поки не забив...»

Пенсіонер порубав жінку й доньку...

У квартирі в одному з густонаселених районів Луцька в ліжку знайшли жінку з відрубаною головою. У коридорі того ж помешкання з рубаними ранами знайшли мертвою її дочку. Хто міг закатувати нещасних? У злочині підозрюють колишнього чоловіка господині.

Сімейні чвари у квартирі, де сталося подвійне убивство, лу­нали постійно. Люди звикли, що за стіною шум-гам. Не припинилися сварки і після розлучення подружжя. Бо на папері стосунки розірвали, а в житті — ні. Каменем спотикання стала квартира — виїжджати з обжитого жит­ла ніхто не захотів, і примусово висе­ляти одне одного не став. Тулилися в одних стінах, сварилися, мирилися — і так йшло по колу.

Дочці подружжя було 22 роки. Щойно закінчила у Рівному універ­ситет, будувала плани на майбут­нє. Був час, що вона з матір’ю через нестерпного батька-тирана вина­ймала окреме житло. Але фінансова скрута змусила повернутися у свій дім. Та й сам чоловік їздив рідних перепрошувати.

Ситуація загострилася навесні. Виклики поліції почастішали. Але ізолювати дебошира, який чинив сі­мейне насилля, не поспішали…

Цього чоловіка раніше притягува­ли до кримінальної відповідальності, — розповіла речниця Національної поліції Волинської області Ольга Бузулук. — У травні йому присудили 850 гривень штрафу за побиття дру­жини та доньки.

І тієї ночі родина сварилася. Ніби­то ввечері господар добряче випив. Що коїлося в його голові, невідо­мо, але взяв сокиру й накинувся на тих, з ким жив. Першою смерть за­стала 56-річну колишню дружину. Її кат порубав просто у спальні. Аби не підвелася, цокнув сокирою по шиї. Дочку душогуб добивав у коридо­рі. Очевидно, була свідком убивства матері, намагалася, але не встигла втекти…

На світанку нелюд постукав до су­сідів. Вигляд мав стривожений. Ті спитали, що сталося, й у відповідь почули шокуюче зізнання: «Я убив жінку й дочку». Люди викликали пра­воохоронців. Пенсіонер втікати не став — чекав до приїзду опергрупи під дверима своєї квартири. У тому, що накоїв, зізнався.

Знайшли правоохоронці й знаряд­дя убивства.

Підозрюваного відвезли у нар­кодиспансер, також буде проведе­на психіатрична експертиза. Чоловік є інвалідом третьої групи, але захво­рювання має не психічне — на обліку у психіатра не стояв.

Якщо вину чоловіка доведуть, йому загрожує довічне ув’язнення, — коментує Ольга Бузулук.

А сестра загиблої господині Зоя Ковальська не може стримати сліз:

— Він двадцять років їх бив! Поки не забив…

Читайте також: За порятунок рідних дітей мати «подякувала» названій дочці… інтернатом

Схожі новини