Передплата 2024 «Добрий господар»

На Галапагоських островах знайшли незвичайну черепаху. Її вид вважали вимерлим

  • 29.05.2021, 19:15
  • 932

Гігантська черепаха, знайдена на Галапагоських островах у 2019 році, виявилася представницею виду, що вже понад століття вважався вимерлим. Якщо раніше це припускалося, то тепер це остаточно підтвердила генетична експертиза

Про це повідомив еквадорський Національний парк «Галапагос».

Черепаху ще в лютому 2019 року знайшла експедиція парку та американської некомерційної організації Galapagos Conservancy, яка вирушила на острів Фернандіна (один із найбільших і наймолодших на Галапагоських островах).

Уже тоді науковці припустили, що черепаха може належати до виду Chelonoidis phantasticus. Його востаннє бачили у 1906 році науковці Каліфорнійської академії наук під час експедиції на ці острови. Із собою вони привезли генетичний матеріал самця цієї черепахи.

Саме він дозволив 115 років по тому підтвердити науковцям із Єльського університету, що велика самка черепахи, знайдена у лютому 2019 року, належить до виду Chelonoidis phantasticus. Наразі вона перебуває в заказнику на острові Санта-Круз.

Фото: Національний парк «Галапагос» / Facebook
Фото: Національний парк «Галапагос» / Facebook

Читайте також: У сіті херсонських рибалок потрапила екзотична тварина (відео)

На острові Фернандіна вже знайшли послід і сліди черепах виду Chelonoidis phantasticus, що дозволяє припустити, що їх там насправді більше. За словами директора Національного парку «Галапагос» Данні Руеди, науковці планують експедицію на острів, щоб знайти більше черепах.

Схожі новини