Передплата 2024 «Добрий господар»

Зеленський ухвалив положення про Центр протидії дезінформації

  • 08.05.2021, 08:55
  • 483

Президент України Володимир Зеленський визначив, як працюватиме Центр протидії дезінформації

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

«Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 187/2021 „Питання Центру протидії дезінформації“, яким затвердив положення про ЦПД», — повідомляє ОП.

Відповідно до цього документа, Центр протидії дезінформації підпорядкований Раді національної безпеки й оборони України. Загальне спрямування та координацію його діяльності здійснює секретар РНБО.

Гранична чисельність працівників Центру становить 52 особи. Кабінет Міністрів повинен у двотижневий строк визначити умови оплати їхньої праці.

Центр протидії дезінформації очолює керівник, якого призначає та звільняє з посади Президент України за поданням секретаря РНБО.

«ЦПД забезпечує протидію як наявним, так і прогнозованим загрозам нацбезпеці та національним інтересам в інформаційній сфері, виявляє та протидіє дезінформації, пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям, а також має запобігати спробам маніпулювання громадською думкою. Центр повинен проводити аналіз та моніторинг подій і явищ в інформаційному просторі, стану інформаційної безпеки та присутності України у світовому інформаційному просторі», — інформують в ОП.

Окрім цього, ЦПД виявлятиме та вивчатиме поточні й прогнозовані загрози інформаційній безпеці України, чинники, що впливають на їхнє формування, а також прогнозуватиме наслідки для національних інтересів.

Центр забезпечуватиме РНБО інформаційно-аналітичними матеріалами щодо інформаційної безпеки України.

Читайте також: Центр протидії дезінформації очолила Поліна Лисенко: що про неї відомо

Також зазначається, що Центр братиме участь у розробці та реалізації Стратегії інформаційної безпеки, здійсненні аналізу стану її реалізації, зокрема з питань протидії дезінформації.

«ЦПД може одержувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, правоохоронних і розвідувальних органів, прокуратури, органів місцевого самоврядування, підприємств та організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, статистичні дані, інформацію, довідкові матеріали тощо», — додають в Офісі глави держави.

Схожі новини