Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Почали діяти "драконівські" штрафи для водіїв: вже є перші порушники

  • 17.03.2021, 17:15
  • 731

Сьогодні, 17 березня, в Україні набули чинності нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. У Київській, Рівненській та Львівській областях правоохоронці вже виявили перших порушників

Про це заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у селі Чайки Київської області патрульні зупинили водія транспортного засобу, який раніше був позбавлений права керувати автівкою. Відповідно до ч. 4 ст. 126 КУпАП йому виписали штраф у розмірі 20 400 гривень. Раніше за вказане адміністративне порушення передбачався штраф — 510 гривень.

Друге правопорушення було зафіксоване у Рівному. Там патрульні зупинили водія, який керував автомобілем, не отримавши водійське посвідчення.

«Нехай цей випадок буде для нього хорошим уроком. Він отримав штраф згідно з ч. 2 ст. 126 КУпАП. Раніше штраф за таке порушення був 510 гривень, а відсьогодні стягнення накладається у розмірі 3 400 гривень», — написав Білошицький.

Читайте також: Стало відомо, як в Україні посилили відповідальність за порушення ПДР

Ще одне порушення трапилося у Львівській області. Патрульні зупинили 34-річного водія Toyota Camry, який їхав за кермом у нетверезому стані. Виявилося, що раніше суд уже позбавляв чоловіка водійських прав за керування машиною у стані сп’яніння. Цей водій став першим львів’янином, який попав під дію нових штрафів за порушення ПДР в Україні. Загалом водію доведеться заплатити 71,4 тис. грн. штрафів, у нього також можуть конфіскувати автомобіль.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна рада посилила відповідальність за окремі порушення правил дорожнього руху. Народні депутати схвалили в другому читанні законопроект № 2695.

Схожі новини