Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський записав відеозвернення щодо "антиколомойських" санкцій

  • 13.03.2021, 09:35
  • 515

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна підтримує санкції США щодо олігарха Ігоря Коломойського

У своєму відеозверненні глава держави наголосив, що Україна «підтримує рішення [про санкції США] і працює над тим, щоб повернути до України кошти».

«Головний принцип [відновлення справедливості в Україні] полягає в тому, що ми чітко бачимо різницю між поняттями „великий бізнес“ і „олігархічний клас“. А ось прізвища тут не мають жодної різниці: Медведчук, Коломойський, Порошенко, Ахметов, Пінчук, Фірташ або будь-хто інший», — сказав Зеленський.

Держдепартамент США 5 березня запровадив санкції проти Ігоря Коломойського через його причетність до масштабної корупції, коли він обіймав посаду губернатора Дніпропетровської області з 2014 по 2015 рік. Олігархові і його найближчим родичам заборонено в'їзд до США.

Читайте також: Ігор Коломойський може не отримати компенсації

«Обіймаючи з 2014 по 2015 рік посаду голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, — заявив глава Держдепу Ентоні Блінкен, — Коломойський був причетний до корупційних злочинів, які порушують принцип верховенства права і підривають довіру українського суспільства до демократичних інститутів і суспільних процесів».

Схожі новини