Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Катастрофа українського автобуса у Польщі: перші пасажири вже вирушили в Україну

  • 07.03.2021, 11:30
  • 789

Як повідомив у соцмережах речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, в цій першій групі 24 людини

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Перші пасажири українського рейсового автобуса, який розбився в Польщі, внаслідок чого загинули п’ятеро людей, уже вирушили за сприяння українських консулів далі в Україну.

У лікарнях залишаються 26 українських громадян, вони забезпечені необхідним лікуванням і цілодобовою консульською опікою, запевнив він.

Також, за повідомленнями, кілька людей із того автобуса, які не перебувають у лікарнях, вирішили наразі залишитися в Польщі.

Читайте також: У Польщі уточнили кількість жертв трагічного ДТП з українцями

Нагадаємо, в автобусній катастрофі загинули п’ятеро людей: три жінки і двоє чоловіків. Загалом в автобусі перебували 57, які є громадянами України. Поранених було 39, декого після надання допомоги виписали з лікарень; решта людей не потребували медичної допомоги. 14 людей залишаються в лікарнях у важкому стані.

За тими, хто не потерпів чи має легкі травми і не потребував довшого лікування, українська компанія-перевізник скерувала інший автобус.

Більшість потерпілих, за повідомленнями, в момент аварії не були пристебнуті ременями безпеки, якими обладнаний автобус 2012 року виробництва.

Як повідомила заступниця окружного прокурора в Перемишлі Беата Стажецька, розслідування триває за статтею про катастрофу в автомобільному русі, слідчі наразі не виключають жодної версії. Обвинувачень тим часом не оголошували.

Слідчі вже допитали другого водія, який у момент аварії не був за кермом, як свідка; той водій, який у той час керував автобусом, нині ще в лікарні.

Обидва водії були тверезі. В них також узяли аналізи щодо наявності наркотичних речовин, і попередні результати теж негативні.

Схожі новини