Передплата 2024 «Добрий господар»

Чотирирічна дівчинка помітила слід динозавра, якому 220 млн років

  • 31.01.2021, 19:50
  • 1 754

Відбиток стопи належить стрункій тварині, яка пересувалась на двох лапах

У Південному Уельсі чотирирічна британка Лілі Вайлдер знайшла на пляжі Бендрікс-Бей слід динозавра, якому приблизно 220 мільйонів років. Про це з посиланням на пресслужбу Національного музею Уельсу повідомляє Уніан.

Зазначається, що дівчинка помітила слід біля моря в затоці. За словами мами Саллі Вайлдер, Лілі побачила його, коли вони з татом прогулювалися вздовж пляжу.

«Річард (батько дівчинки — ред.) прийшов додому й показав мені фотографію, і вона виглядала приголомшливо. Ми зв’язалися з експертами й були раді дізнатися, що це справді слід динозавра. Я щаслива, що його перенесуть до національного музею, де ми зможемо насолоджуватися ним і вивчати впродовж поколінь», — розповіла пані Саллі.

Наразі вчені намагаються встановити, який саме динозавр залишив цей слід. Однак, куратор палеонтології музею Сінді Гавелз назвала його «найкращим зразком, який було знайдено на цьому пляжі».

Слід динозавра становить трохи більше десяти сантиметрів завдовжки. Згідно з попереднім аналізом, його залишила тварина висотою 75 см та 2,5 м завдовжки. Науковці припустили, що це була струнка тварина, яка пересувалася на двох лапах та полювала на дрібних тварин і комах.

У музеї переконані, що знахідка може допомогти вченим більше дізнатися про будову стоп динозаврів, адже відбиток зберігся достатньо чітким.

Схожі новини