Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські артисти виступили проти збору роялті за виконання музичних творів

  • 21.12.2020, 19:30
  • 1 039

Автори подаватимуть до суду

Фронтмен гурту ТНМК Олег Михайлюта (Фагот) прокоментував рішення комісії МЕРТ від 17 грудня щодо утворення в Україні закритої монополії у сфері авторського права та суміжних прав. Про це Михайлюта сказав в ефірі телеканалу «Прямий».

«Вперше в історії України більшість українських авторів об’єдналися в організацію, котра хоче займатися роялті і треба займатися авторам, слідкувати за своїми роялті, збирати їх і розподіляти правильно. Нас підтримала вся світова спільнота, тобто у нас каталог роялті всіх світових брендів, всіх світових музичних власників авторських прав, вони нас підтримують, західна спільнота, весь світ підтримує нашу контору. Але тільки не Міністерство економічного розвитку, чому? Питання, поясніть мені. Ми можемо тільки здогадуватись. Напевно, хтось щось комусь заніс, тому що рішення було винесено не на нашу користь», — сказав Фагот.

«Зараз вся схема опиняється в одних руках і якщо копнути глибше і подивитись в історію, що і як — це повністю антиукраїнські люди, котрим українське все — воно таке…», — додав він.

Зокрема, заяву до уряду щодо ситуації про закриту монополію авторського права та суміжних прав у Facebook оприлюднив фронтмен гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин.

Він також зазначив, що українські автори подають у суд за даним рішенням.

«Йдемо в суд. Внаслідок рішення комісії МЕРТ від 17.12.2020 під керівництвом Заступника Міністра економіки Олександра Романішина в Україні утворюється закрита монополія у сфері авторського права та суміжних прав» — повідомив Харчишин.

Схожі новини