Передплата 2024 «Добрий господар»

У різдвяній ялинці оселився... сич

Птаха-туриста назвали іменем знаменитого багатія

Добрий знак отримала перед новорічними святами знаменита родина американських бізнесменів Рокфеллерів. Він може вказувати на те, що у наступному році цю родину чекатиме ще більше процвітання, комерційний фарт. І що всі рішення компаній магната будуть розумними, оптимальними, вдалими. Таку долю напророкувала їм… сова-сич.

Кілька днів тому до бізнес-центру Рок­феллерів у Нью-Йорку привезли і вста­новили до Різдва 23-метрову ялинку. Під час її розпакування робітники вияви­ли маленьку, завбільшки 17 сантиметрів, сову — північноамериканського мохно­ногого сича.

Птах мандрував зі зрізаною ялинкою два дні і подолав 250 км. Через це зго­лоднів і дуже хотів пити. Привели його до норми нью-йоркські ветеринари, які оглянули незвичного мандрівника і під­кріпили його кормом та водою. Жодних ушкоджень сич не отримав. Припуска­ють, що коли ялинку пиляли, він міцно спав…

На кілька днів мандрівника помістили у реабілітаційний центр для диких тварин, годували кашами, мишами. А потім відпус­тять його на волю, у ліси, звідки походить. Назвали приблуду Рокфеллером.

Випадок, коли у гіллі новорічної ялин­ки знаходили сову, трапився в Америці і торік. Тоді вона через кватирку залетіла у кімнату, де була прикрашена новорічна красуня. Вмостилася на гіллі серед ігра­шок і кліпанням своїх очей трохи наляка­ла 10-річну дівчинку…

Схожі новини