Передплата 2024 «Добра кухня»

Напруження зростає: у мусульманських країнах палять прапори Франції та фото Макрона

  • 28.10.2020, 15:35
  • 923

У всьому мусульманському світі зростає напруга через наміри президента Франції Еммануеля Макрона боротися з ісламістами, в ряді країн Близького Сходу почалися заворушення

Про це повідомляє видання The Guardian.

Напруження з`явилося у вересні, пише видання, коли сатиричний журнал Charlie Hebdo перевидав карикатури на пророка Мухаммеда напередодні суду над 14 обвинуваченими в причетності до теракту 2015 року.

Слова Макрона про намір боротися з ісламістським сепаратизмом і тероризмом лише посилили напругу, зазначає The Guardian.

«Наше завдання — боротися проти тих, хто „злітає з котушок“ в ім'я релігії… Захищаючи тих, хто сповідує іслам і є повноправними громадянами республіки», — заявляв Макрон.

27 жовтня в Лівії, Палестині, Ємені, Сирії, Бангладеш, Пакистані, Іраку та у низці інших країн мусульманського світу пройшли акції проти політики Франції — демонстранти палили прапори країни і фотографії Макрона.

Читайте також: Туреччина лютує: журнал Charlie Hebdo опублікував карикатуру на Ердогана

Джерело повідомляє, що біля французького посольства в Багдаді було спалено зображення Макрона разом з французьким прапором.

Останні акції протесту пройшли у вівторок у столиці Бангладешу, де, за оцінками поліції, близько 40 000 чоловік брали участь в демонстрації, яка була організована найбільшою ісламістської партією країни.

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав бойкотувати французькі товари через буцімто «антиісламську» політику президента Франції Еммануеля Макрона.

Схожі новини