Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Донбасі готуються до чергового розведення сил

  • 17.10.2020, 10:15
  • 619

Україна планує до 10 листопада відкрити ще два КПВВ (контрольні пункти в'їзду – виїзду) на лінії розмежування на Донбасі – біля Щастя та Золотого. А також готується до нового розведення військ – мовиться про 4 напрямки

Про найближчі плани української влади на Донбасі розповів віцепрем'єр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, пише Укрінформ.

Це сталося 16 жовтня під час телемосту Вашингтон — Київ, організованого за ініціативи Інституту миру США, а участь брали посольство України в США і Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України.

Нові КПВВ на Донбасі

Наразі в Луганській області існує лише один пішохідний перехід через лінію розмежування між окупованими та підконтрольними українському урядові територіями — це Станиця Луганська (утім, з 15 по 31 жовтня прохід через КПВВ закритий).

Єдиний пункт перетину лінії розмежування у Луганській області для автотранспорту (КПВВ «Золоте») закрили ще у 2016 році. Щоб виправити цю ситуацію, Київ готовий відкрити два КПВВ.

«Сьогодні готуємо до відкриття — маю надію, до 10 листопада — два нових КПВВ у населених пунктах Щастя і Золоте, про що була розмова в Парижі», — розповів Резніков.

Нове розведення сил

Станом на 16 жовтня визначені місця 4 пунктів можливого розведення сил і засобів і ще 19 зон для гуманітарного розмінування.

Але крапку у цих питаннях не поставили, бо Росія «дещо блокує» переговори в Тристоронній контактній групі. Особливо щодо обміну утримуваними особами. Претензія у РФ все та ж: вибори на окупованих територіях.

Читайте також: Амністія для учасників конфлікту на Донбасі не буде загальною, — Резніков

«Україна не повинна чекати, коли з'явиться „добра воля“ в Кремлі. Ми маємо рухатися у власному форматі, будуючи свій, власний, ландшафт», — підсумував Олексій Резніков.

Схожі новини