Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівському хімзаводі стався вибух

  • 04.08.2020, 10:09
  • 979

Вибухова хвиля повибивала вікна в будівлі, постраждалих немає

Займання не було, але диміло. Найближчі будинку від заводу розташовані всього за сотню метрів. Люди, які там мешкають, неабияк злякалися, йдеться у сюжеті ТСН

Потерпілих внаслідок вибуху немає. Лиш вибуховою хвилею у будівлі заводу вибило кілька вікон. У службі безпеки підприємства кажуть, що розірвало обладнання. За попередньою інформацією, це сталося через зношеність металу.

Свідки розповідають, що одразу після вибуху на завод не впускали ані поліцію, ані рятувальників. Мовляв, приватна територія. Лише згодом екстрені служби таки змогли потрапити усередину й оглянути місце вибуху. Рятувальники заспокоюють — жодної небезпеки для людей нині немає.

На заводі кажуть, вибухнув холодильник у цеху повітроподілу. Загрози для людей немає, запевняють рятувальники.

«За зовнішніми ознакам не було виявлено горіння. Одна зі стінок компресора не витримала тиску, через це стався вибух. Працівниками ДСНС були проведені заміри небезпечних хімічних речовин. Небезпечних речовин не виявлено. Для людей жодної шкоди не буде», — запевняє заступник начальника Сихівського державно-пожежно рятувальної частини Роман Типа.

За словами рятувальників, нічого небезпечного на хімзаводі не виробляли. Там лише заправляли кисневі балон, які використовують у лікарнях.

Схожі новини