Передплата 2024 «Добрий господар»

Тарифи на комуналку: Шмигаль розповів, чого очікувати у новому опалювальному сезоні

  • 10.06.2020, 10:35
  • 834

Українці в наступному опалювальному сезоні можуть менше заплатити за комунальні послуги, тому що ринкова ціна на газ нижча тієї, яка закладена в нинішніх тарифах

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі каналу «Україна 24».

За його словами, у новій програмі співпраці України з Міжнародним валютним фондом немає жорстких вимог з конкретних речей, зокрема щодо підвищення комунальних тарифів в Україні.

«Є прописані дорожні карти тих кроків, які потрібні Україні — антикорупційні речі, виважена грошова бюджетна політика. Щодо якихось змін цін і тарифів — це не прописано. Воно і не може бути прописано, це внутрішня справа України», — сказав глава уряду.

Водночас Шмигаль зазначив, що в Україні ціни на електрику, газ і опалення — ринкові.

Читайте також: Ще більше мороки: тариф на електроенергію для населення також розділять на дві платіжки

«У тарифах на опалення все ще ціна на газ закладена, наприклад, 6500 гривень. За фактом, ринкова ціна газу сьогодні становить 3200, і не видно перспектив її значного зростання. Чому українці в наступному опалювальному сезоні повинні переплачувати за опалення, якщо в тарифах закладено 6500 грн за газ? Ми маємо ставити справедливу ціну. Якщо ціна падає, то вона повинна падати і для населення, зокрема і в тарифі на опалення», — підкреслив він.

Нагадаємо, минулої ночі Міжнародний валютний фонд затвердив 18-місячну програму підтримки України на 5 мільярдів доларів.

Схожі новини