Передплата 2024 «Добра кухня»

Прем'єр Шмигаль запропонував трьох кандидатів на посади міністрів

  • 03.06.2020, 18:55
  • 854

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вніс у Верховну Раду подання на призначення нових міністрів. Відповідні документи вже опублікували на сайті парламенту

Про це повідомляє ZN.ua.

Так, Шмигаль пропонує призначити:

  • Ольгу Стефанишину — віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції;
  • Олександра Ткаченка — міністром культури та інформаційної політики;
  • Романа Абрамовського — міністром навколишнього середовища і природних ресурсів України.

Також у Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Вадима Пристайка з посади віцепрем'єрміністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Повідомлялося, що його можуть призначити послом України у Великій Британії.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков під час засідання парламенту 3 червня доручив відповідним комітетам розглянути зазначені подання сьогодні, щоб депутати змогли проголосував вже 4 червня.

За даними ЗМІ, на посаду міністра освіти і науки можуть запропонувати колишнього регіонала та ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета.

Читайте також: Шовковський відреагував на інформацію про його можливе призначення міністром спорту

Нагадаємо, Кабінет міністрів розділив Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища на два окремих відомства. За кілька днів до цього Шмигаль заявив про те, що об'єднання міністерств енергетики та захисту навколишнього середовища не дало того ефекту, якого очікувала влада.

Схожі новини