Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові працюють над програмою виходу з карантину

Коронавірусний карантин завдав чималої шкоди для розвитку міста Лева

Найбільше постраждала туристична галузь: готелі і ресторани — на замку, гості з-за кордону та інших областей України не їдуть на традиційні вікенди. Щоб грамотно оговтатися від руйнівних наслідків карантину, у Львові розробляють програму, яка складатиметься з принципів, за якими буде жити і функціонувати місто після виходу з карантину.

Про це повідомила для «ВЗ» очільниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна.

«Є рішення міського голови Львова про створення робочої групи щодо напрацювання принципів роботи і життя міста в час кризи. Цю робочу групу очолив сам мер. Тож робоча група напрацьовує можливі пропозиції щодо такої програми», — сказала топ-чиновниця львівської мерії.

Читайте також: «Ситуація критична! Через пандемію коронавірусу доведеться повертати гроші за бронь житла«

Як сказав «ВЗ» депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, на жаль, міських депутатів не долучають до вирішення питань, які стосуються карантину. Все в одноосібному порядку ухвалює комісія з питань надзвичайних ситуацій…

«Така програма вкрай потрібна, — каже депутат. — У мерії є спеціальний омбудсмен, який працює з бізнесом. Але не з усім бізнесом належно працювали. Парадокс: малі будівельні магазини були закриті, а гіпермаркети працювали… Звичайно, такі великі магазини давали 1% від заробітку на допомогу під час пандемії. Але малий бізнес теж би давав гроші, але на час карантину змушений простоювати. Дивує також те, що штрафували швей, які шили маски… Чому комісія мерії з питань з надзвичайних ситуацій „на папері“ говорить, що дотримується усіх карантинних постанов уряду, а ринки працювали аж до Великодньої суботи (закрити мали у четвер 16 квітня)?».

Схожі новини