Передплата 2024 «Добра кухня»

“Ситуація критична! Через пандемію коронавірусу доведеться повертати гроші за бронь житла”

Щоб “підняти” готелі після карантину, організують акцію “Львів за півціни”

Короронавірус неабияк вдарить туристичну сферу Львова. Досі один іноземний турист залишав у місті щонайменше 80 євро в день (без врахування витрат на проживання в апартаментах, готелях), а тепер — все по нулях. На карантин закрили готелі та деякі популярні ресторани центру. «Просідає» і ринок подобової оренди квартир. Нема туристів — нема заробітків.

Як сказав на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, після карантину (з 3 квітня) у Львові організують традиційну акцію «Львів за півціни», щоб привабити в місто гостей. Це допоможе готелям та власникам житла потрохи вийти із карантинного застою і повернутися до звичного режиму роботи.

А наразі бронювання масово скасовують не тільки люди, які заздалегідь планували відпочинок у місті Лева, а й ті, хто планували бізнес-зустрічі… Деякі туристи скасовують не лише візити на весну, а заброньоване проживання в готелі на літній сезон…

Заступниця генерального директора чотиризіркового готелю Олександра Гагаріна сказала «ВЗ»: «Ситуація надзвичайно критична! Ми у розпачі, до нас не поїдуть люди. Деякі готелі взагалі оголосили про закриття… Маємо зобов’язання, зокрема щодо відправки іноземців, які тут гостюють і не встигли повернутися до карантину».

За її словами, доба проживання в готелі стартує від 1600 гривень (зі сніданком). У торгово-промисловій палаті готельєрам пояснили, що карантини через пандемію коронавірусу — форс-мажор, тож гостям треба повертати кошти за бронювання.

«Бронювання заморожено, — продовжує розмову Олександра Гагаріна. — Хоча, як не дивно, — телефонують, питають за проживання. Підозрюю, люди мандрують по Україні, відвідують Карпати і по дорозі хочуть на вікенд до Львова».

Ріелтор Роман Андрусяк сказав, що власники квартир, які здають їх на добу, теж рахуватимуть збитки. Серед варіантів — повертати клієнтам гроші, або домовлятися про перебронювання квадратних метрів на кращі часи. Каже, найбільше у мінусах будуть фірми, які свого часу взяли у суборенду кілька квартир в центрі Львова для поселення туристів. Тепер вони у тупиковій ситуації: нема грошей — треба повертати власнику житло або укладати договір про часткову сплату за суборенду. Найдешевша оренда однокімнатної квартири в центрі — 400−800 гривень за добу (ціна залежить від стану помешкання), двокімнатної- від 700 гривень.

Схожі новини