Передплата 2024 «Добрий господар»

Позаземні цивілізації шоковані: у РПЦ прирівняли прибульців до демонів

  • 19.04.2020, 12:15
  • 1 387

У Російській православній церкві (РПЦ) прирівняли інопланетян до демонів, аргументувавши це тим, що інші цивілізації за межами Землі не існують

Таку заяву зробив в ефірі пропагандистського телеканалу «Росія-24» голова синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон, якого цитує російське агентство «Інтерфакс», передають #Букви.

«Якби дійсно існували якісь інопланетні цивілізації, то в Священному нашому Писанні, в Біблії, було б обов’язково про це хоч щось сказано. Якщо про це нічого не сказано, значить, ми виходимо з того, що їх не існує» , — зазначив він.

Читайте також: Філарет назвав пандемію COVID-2019 покаранням за одностатеві шлюби

На підтвердження своєї позиції Іларіон привів видану в 1975 році книгу богослова Руської зарубіжної церкви ієромонаха Серафима Роуза «Православ'я і релігія майбутнього». У ній зібрані свідчення людей, які нібито бачили інопланетян та НЛО. Автор книги порівнює ці розповіді з історіями про бісів, яких «є вдосталь у житійній літературі».

«Він доводить у цій своїй книзі, що ті люди, які нібито бачили інопланетян, вони якраз бачили тих самих демонів, в існування яких багато хто зараз відмовляються вірити», — заявив митрополит Іларіон.

Він додав, що церква вірить в існування ангелів і демонів «не тому, що десь це написано, а тому, що це підтверджується багатовіковим досвідом церковних людей».

Схожі новини