Передплата 2024 ВЗ

"Плівки з братом Єрмака": СБУ допитала нардепа Лероса

  • 10.04.2020, 17:16
  • 709

10 квітня в Службі безпеки України відбувся допит народного депутата Гео Леороса у справі про так звані "плівки" з братом глави Офісу президента Андрія Єрмака Денисом Єрмаком.

Про це повідомив адвокат Лероса Масі Найєма у Facebook, коментарі Лероса і Найєма «Українській правді»

«Допит народного депутата Гео Лероса в СБУ відбувся. На всі питання слідчого Гео надав відповіді», — Наєм

«Допит тривав 40 хвилин, загалом поставили десь близько 10−15 питань. Вони більше стосувались, чи знайомий я з фігурантами цих відео, чи ми зустрічались, чи щось вони мені передавали чи не передавали», — Лерос

Лерос додав, що він відповів на всі питання. Він також додав, що був на допиті з адвокатом, а сама розмова проходила з дотриманням карантину — на вході в будівлю СБУ їм поміряли температуру, а розмовляли вони у масках.

Інших повісток на допити Лерос наразі не має.

За словами Найєма, допит проходив в об’єднаному провадженні (за ч. 2 ст. 359 ККУ (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) та за ст. 190 ККУ (шахрайство).

По цій справі допитали також інших осіб — зокрема, фігурантів відео Дмитра Штанька і Сергія Шумського.

Лерос у Facebook заявив, що розцінює постійні виклики на допити як політичний тиск.

За його словами, у правоохоронців є вже два свідки, які написали заяви в НАБУ і які підтвердили, що «очолює корупційну схему глава ОПУ Андрій Єрмак і для нього вони збирали гроші».

Лерос закликав правоохоронців зайнятися «справою», а не «політичним переслідуванням на догоду Єрмаку», тому що «це соромно».

Він також закликав ЗМІ висвічувати «корупцію глави офісу президента», а не бути мовчазними співучасниками.

Схожі новини