Передплата 2024 «Добрий господар»

Перед початком Великого посту, 1 березня, Прощена неділя

Залиште старі образи та конфлікти у минулому

Прощену неділю християни відзначають кожного року. Цей день призначений для того, щоб всі мали змогу попросити пробачення одне в одного за образи, яких завдали. Цей день має велике значення для кожного вірянина. Усі, хто відчуває, що мають провину перед кимось або їх мучать сумніви, мають чудову можливість залишити усі старі конфлікти та образи в минулому.

2 березня починається Великий піст, який триватиме 48 днів. Протягом усього по­сту людина повинна відмовитися від їжі в пам’ять про сорокаденний піст Ісуса. А Про­щена неділя — перший крок християн до духо­вного очищення. Цей день допомагає звіль­нити серце від поганих емоцій та образ. Пробачати варто навіть тим, хто не буде у вас просити пробачення. Перш за все це потріб­но зробити заради власного очищення. Будьте щирими та добрими не лише в Прощену неділю, а й впродовж Великого посту. Знаходьте у своє­му серці милосердя та прищеплюйте усі людські чесноти.

Насамперед у Прощену неділю пробачення треба попросити у своїх батьків, навіть якщо ви нічого поганого їм не зробили. Можливо, інколи вжили невдале слово, яке могло їх зачепити або, можливо, ви забули зателефонувати, привітати їх зі святом. Нехай батьки знають, що вам важливе їхнє прощення.

Основна мета Прощеної неділі — залучити лю­дей до світла в серці та щирих почуттів. Перед Богом ми усі рівні, нас відрізняє лише наше праг­нення до добрих справ. Для того, щоб Прощена неділя мала максимальний ефект, не варто роз­починати сварки уже з наступного дня, адже усі ваші старання будуть втрачені.