Передплата 2024 ВЗ

У Греції місцеві мешканці повстали проти мігрантів: поранені 62 особи

У середу, 26 лютого, на грецьких островах Лесбос і Хіос розгорілися масштабні протести проти створення нових закритих таборів мігрантів.

У результаті зіткнень постраждали 52 співробітники ОМОНу і 10 учасників акції. Про це повідомляє AP.

Основні акції протесту пройшли в районах Діаволорема, Кавакли і Карава на Лесбосі, де уряд використовує землю для будівництва центрів. Під час зіткнень місцеві жителі кидали каміння в поліцію, яка відповіла сльозогінним газом.

За словами поліцейських, на Хіосі місцеві жителі увірвалися в готель поруч із будівельним майданчиком нового табору і поранили вісім чергових офіцерів.

«На жаль, є окремі інциденти, які псують імідж островів і створюють зростаючу напруженість, яка повинна бути негайно зменшена протягом наступних кількох годин», — сказав він.

Багато жителів острова, а також місцева влада рішуче заявили, що мігрантів і шукачів притулку слід перевезти на материкову частину Греції.

Офіційний представник уряду Стеліос Петсас у свою чергу заявив, що влада не може навести лад в ситуації без нових таборів: «Ми розуміємо, що існує проблема довіри, створена в попередні роки», — сказав він державному телебаченню. «Але закриті об'єкти будуть побудовані, і ми закликаємо громадськість підтримати це», — додав чиновник.

Греція є найбільш жвавою точкою входу для нелегальної міграції до Європейського Союзу, причому більшість прибуттів відбувається на східних грецьких островах із довколишнього турецького узбережжя.

Схожі новини