Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Вас знайдуть і тоді поговорите": нардеп "Слуги народу" і учасник "Кварталу 95" погрожували українцям у Лондоні

Концерт "95 кварталу" в Лондоні пікетували активісти. Їм погрожував народний депутат від "Слуги народу" Максим Ткаченко.

Про політолог і телеведучий Тарас Березовець написав у своєму Telegram-каналі.

«16 лютого до концертного залу в Лондоні, де проходив концерт 95-го кварталу, з мирним протестом вийшли українські активісти. Метою протесту було висловити незгоду з антиукраїнськими виступами шоу-групи й процесами, що відбуваються в країні. Про це повідомляється на сторінці Фейсбук-спільноти London Euromaidan, що об'єднує близько 10 тисяч чоловік в Британії. На їхню думку, шоу-бізнес повинен залишатися поза політикою і призначення людей, які пов'язані з Кварталом 95 і Володимиром Зеленським, на державні посади є корумпованою практикою», — йдеться в дописі Березовця.

Зазначається, що до активістів вийшли народний депутат від фракції «Слуга народу» і екс-продюсер компанії «Квартал-концерт» Максим Ткаченко та Міка Фаталов, один з учасників «95 кварталу». Вони поводитися відверто агресивно і вимагали від активістів піти.

Активісти намагалися пояснити, що мають право висловити незгоду і мають право на мирний протест, оскільки живуть в демократичній країні, і такою ж хочуть бачити Україну. Розмова завершилася погрозами від Максима Ткаченко, що активістів знайдуть, і вони самі подивляться як вони будуть говорити тоді. Він також зірвав плакати, які були до того наклеєні активістами.

«На які роздуми наводить цей інцидент? Шоу-група, яка роками принижувала імідж України, висміювала учасників Майдану, виконувала і виконує замовлення влади на висміювання політичних опонентів, виявилися нетерпимою до найменшої критики від невеликої групи активістів.

Максим Ткаченко, який є координатором підкомітету з питань прав і свобод осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, погрожує фізичною розправою на території європейської держави. Чи здатна ця людина захищати права і свободи в Україні?

Максим Ткаченко і йому подібні, які прийшли до влади в Україні, вважають цілком прийнятною практикою загрожувати в іншій країні й готові вдатися до тих же самим методам, що застосовуються владою в Україні до волонтерів, ветеранам і активістам", — написав Березовець.

Схожі новини