Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Повстання «традиційних дружин»

Кажуть, хочуть «залишатися вдома» і «слухати чоловіка». А до феміністок ставляться вороже.

#Tradwives, тобто «традиційні дружини», стає у соцмережах на Заході популярним «хештегом» (темою, гаслом). Молоді жінки заявляють про своє бажання повернутися до… традиційної жіночої ролі. «Слухаймося чоловіків, як це було у 50-х роках», — кажуть «традиційні дружини». Свій рух називають «повстанням у світі феміністок».

Нещодавно про антифеміністок розповів у своєму репортажі британський телеканал ВВС. Про свої про погляди розповіла, зокрема, Еліна Кейт Петіт, найвідоміша «традиційна дружина» Великої Британії.

«Не уявляю, що мій чоловік повертається додому після довгого дня важкої праці, і готує для мене обід, — каже Петіт. — Бо це моя роль — бути вдома. А займатися домом є моєю роботою». Еліна Кейт вважає її найкращою у світі, і пише про це у своєму блозі під назвою The Darling Academy. За словами Петіт, вона робить це «для молодих і зрілих, холостячок і заміжніх, для тих жінок, які сумують за традиційним, романтичним і гармонійним шлюбом. Для тих, які хочуть плекати свою жіночність і дозволяти чоловікам бути мужніми»… За словами Петіт, бути у «світі феміністок» домогосподаркою — прояв відваги й бунтарства.

А ось думка ще однієї «традиційної дружини», Лаше Мараїс (походить з ПАР, живе з родиною у Франції).

«Спроба вдавати чоловіка знищує жінку… Світ дуже старається змінити традиційну жіночу роль. Переконати нас, що залишатися вдома з дітьми й чоловіком — це щось гнітюче, зате робота на інших людей є свободою. Але для чого змінювати жінку, якщо ми так ідеально створені робити те, чого чоловіки робити не можуть?».

На думку Петіт, умова вдалого шлюбу — ставити на перше місце чоловіка та його потреби. Щомісяця вона одержує від нього певну суму на закупи, і керує цим бюджетом. Еліна Кейт каже, у неї завжди щось залишається з цієї суми на власні потреби, тож вона, буває, не просить у чоловіка додаткових грошей. «Ми щасливі з того, що займаємося домом, слухаємо наших чоловіків і балуємо їх
так, як це було у 50­х роках», — стверджує «традиційна дружина» з Британії.

Схожі новини