Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дожартувався. Російський комік-критик Путіна втік із країни

Російський стендап-комік Олександр Долгополов, який жартував на теми президентства Володимира Путіна та християнства, втік із країни через побоювання за власну безпеку.

Про це повідомляє BBC News

«Я простий хлопець, — заявив Долгополов. — Розповідаю анекдоти, читаю комікси і граю у відеоігри… Як таке можливо, щоб я опинився у в'язниці? Це взагалі безумство, і я наляканий до смерті…

Не можу сказати, де я зараз, тому що боюся, що це погіршить моє становище. Я повернуся, щойно з'являться гарантії, що мене не закинуть у в'язницю через мої переконання".

ВВС уточнила, що 25-річний Долгополов втік із Росії, дізнавшись, що поліція розслідує відео його виступів. Мовляв, реагує на скарги, що комік ображає почуття віруючих.

У четвер, 23 січня, росіянин опублікував фото в Instagram із підписом: «Ми приїхали! Ми в безпеці. Дякую всім за підтримку!»

Видання також наводить один із жартів Долгополова про Путіна: «Наше населення розділилося на два табори. З одного боку опинилися ті, хто підтримує Путіна, з іншого — ті, хто вміє читати, писати й робити логічні висновки».

Схожі новини